3/12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
2. Nieprawidłowe rozpalanie grilla...
fot. archiwum Polska Press

2. Nieprawidłowe rozpalanie grilla

Dobrze, przejdźmy teraz do przygotowania samego grilla. Pierwszym – i niestety podstawowym - błędem jest niewłaściwe rozpalanie grilla. Najczęściej nie mamy czasu, żeby to porządnie zrobić, zależy nam, że ogień buchał z grilla natychmiast, by można było zacząć przygotowywanie kiełbas, karkówek, skrzydełek i warzyw. Sięgamy więc po różnego rodzaje wspomagaczy.
Denaturat, benzyna, podpałki nasączone różnymi chemicznymi związkami – temu mówimy stanowcze NIE! Dlaczego? No właśnie dlatego, że to chemia, którą przejdą grillowane potrawy. Sprawdźcie skład rozpałki, może to Wam przemówi do rozsądku.

Zobacz również

Święty-Ersetic: Jest mi piekielnie przykro

Święty-Ersetic: Jest mi piekielnie przykro

Domowa vegeta. Po jakie przyprawy najchętniej sięgają Polacy?

Domowa vegeta. Po jakie przyprawy najchętniej sięgają Polacy?

Polecamy

Dramat nadodrzańskich przedsiębiorców. "Dla nas już skończył się sezon turystyczny"

Dramat nadodrzańskich przedsiębiorców. "Dla nas już skończył się sezon turystyczny"

Rosyjscy marynarze floty wojennej zaczynają trafiać na oddziały psychiatryczne

Rosyjscy marynarze floty wojennej zaczynają trafiać na oddziały psychiatryczne

Elon Musk twierdzi, że kupuje Manchester United!

Elon Musk twierdzi, że kupuje Manchester United!

Dodaj ogłoszenie