4 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
3. Zła temperatura grillowania...
fot. archiwum Polska Press

10 błędów popełnianych podczas grillowania. O co powinieneś zadbać, kiedy grillujesz? 10.07.2022

3. Zła temperatura grillowania

Od rozpalania przechodzimy do obróbki termicznej grillowanych potraw. Tu znowu pośpiech nie jest wskazany. Zbyt szybkie grillowanie potraw w zbyt wysokiej temperaturze, a szczególnie na otwartym ogniu jest niedopuszczane i zwyczajnie niezdrowe.
Potraw nie należy wrzucać na ruszt tuż po rozpaleniu grillach, należy poczekać aż ogień zgaśnie i węgiel, czy brykiet będzie się tlił. Tu kolejna ważna sprawa – kratki nie należy ustawiać zbyt blisko paleniska. Ani – co oczywiste - zbyt daleko.

Zobacz również

Diana z 6. edycji Rolnik szuka żony znowu szczęśliwa. Nowa miłość na jej drodze?

Diana z 6. edycji Rolnik szuka żony znowu szczęśliwa. Nowa miłość na jej drodze?

Niebezpieczne żelki wycofane. Mogą uszkodzić DNA twoje i twoich dzieci!

Niebezpieczne żelki wycofane. Mogą uszkodzić DNA twoje i twoich dzieci!

Polecamy

SOR-y na Opolszczyźnie nie spełniają wymagań. Grozi im utrata ogromnych pieniędzy

SOR-y na Opolszczyźnie nie spełniają wymagań. Grozi im utrata ogromnych pieniędzy

Dziś pierwszy mecz finałowy PlusLigi siatkarzy. Szykują się wielkie emocje!

Dziś pierwszy mecz finałowy PlusLigi siatkarzy. Szykują się wielkie emocje!

Nowa poradnia specjalistyczna otwarta w Uniwersyteckim Szpitalu Klinicznym w Opolu

Nowa poradnia specjalistyczna otwarta w Uniwersyteckim Szpitalu Klinicznym w Opolu