Ceviche (rodzaj sałatki z owocami morza) z łososia, krewetek z avocado, rolada z pstrąga z sosem ogórkowo-musztardowym, saltimbocca (włoska potrawa z cielęciny i szynki), naleśnik jabłkowy po normandzku - to niektóre potrawy z menu, jakie zaproponował Kurt Scheller opolanom goszczącym podczas pokazu w firmie A-Z Gastro w Opolu.
- Zaprosiliśmy przedstawicieli branży gastronomicznej, naszych najlepszych klientów - wyjaśniał menedżer Maciej Jędrzejewski.
Kurt Scheller, szwajcarski szef kuchni, krytyk kulinarny, założyciel akademii kulinarnej, dobrze znany z telewizyjnych programów, mówił, że w jego akademii chętniej uczą się osoby prywatne niż zawodowo związane z gastronomią.
- Daję im lekcje z tradycyjnego gotowania - podkreślał Scheller. Pytany o ulubione danie, odpowiedział, że to sandwiche. - Podczas pracy w kuchni nigdy nie ma czasu, więc taka przekąska jest najlepsza - tłumaczył.
Opole sto lat temu. Poznajesz te miejsca? ROZWIĄŻ QUIZ
Zobacz także:
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?