Akademia Kurta Schellera w Opolu

Edyta Hanszke
Edyta Hanszke
Edyta Hanszke
Medialny szwajcarski kucharz Kurt Scheller gotował podczas spotkania z przedstawicielami opolskich firm z branży gastronomicznej.

Ceviche (rodzaj sałatki z owocami morza) z łososia, krewetek z avocado, rolada z pstrąga z sosem ogórkowo-musztardowym, saltimbocca (włoska potrawa z cielęciny i szynki), naleśnik jabłkowy po normandzku - to niektóre potrawy z menu, jakie zaproponował Kurt Scheller opolanom goszczącym podczas pokazu w firmie A-Z Gastro w Opolu.

- Zaprosiliśmy przedstawicieli branży gastronomicznej, naszych najlepszych klientów - wyjaśniał menedżer Maciej Jędrzejewski.

Kurt Scheller, szwajcarski szef kuchni, krytyk kulinarny, założyciel akademii kulinarnej, dobrze znany z telewizyjnych programów, mówił, że w jego akademii chętniej uczą się osoby prywatne niż zawodowo związane z gastronomią.

- Daję im lekcje z tradycyjnego gotowania - podkreślał Scheller. Pytany o ulubione danie, odpowiedział, że to sandwiche. - Podczas pracy w kuchni nigdy nie ma czasu, więc taka przekąska jest najlepsza - tłumaczył.

Opole sto lat temu. Poznajesz te miejsca? ROZWIĄŻ QUIZ

Zobacz także:

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wideo
Wróć na nto.pl Nowa Trybuna Opolska