1 z 4
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Młode ziarna bobu mają dosyć delikatną skórkę, dlatego można...
fot. Geo-grafika/Getty Images

Bób – kalorie, właściwości i wartości odżywcze. Jak gotować bób, by nie wzdymał i był miękki? Kto i dlaczego nie powinien go jeść?

Młode ziarna bobu mają dosyć delikatną skórkę, dlatego można jeść je tuż po wyjęciu ze strąków. Warto pamiętać, że w czasie gotowania bób traci 40 proc. cennych witamin oraz minerałów.

Zobacz również

W Lublińcu powstaje nowy PSZOK. Prace powoli dobiegają końca

NOWE
W Lublińcu powstaje nowy PSZOK. Prace powoli dobiegają końca

69-latka z Pleszewa zaginęła w Niemczech

NOWE
69-latka z Pleszewa zaginęła w Niemczech

Polecamy

Falstart mistrzyni. Wybrała pokaz mody zamiast rzucanie. W rytmach Patointeligencji

Falstart mistrzyni. Wybrała pokaz mody zamiast rzucanie. W rytmach Patointeligencji

Lawina raportów o awarii! "Nie działa Internet i telewizja"

Lawina raportów o awarii! "Nie działa Internet i telewizja"

Nie działa e-Urząd Skarbowy. Co się stało?

Nie działa e-Urząd Skarbowy. Co się stało?