3 z 16
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Po spożyciu posiłku o niskim IG stężenie glukozy wzrasta...
fot. subbotina/123RF

Ta dieta jest odpowiednia dla chorych na cukrzycę lub insulinooporność. Poznaj korzyści płynące z diety o niskim indeksie glikemicznym

Ograniczenie podjadania między posiłkami

Po spożyciu posiłku o niskim IG stężenie glukozy wzrasta powoli i utrzymuje się na stałym poziomie przez kilka godzin.

Dodatkowo produkty z niskim indeksem glikemicznym dłużej się trawią, dzięki czemu zmniejszają uczucie głodu. Te właściwości mogą ograniczyć chęć sięgania po niezdrowe przekąski.

Zobacz również

Projekt Warszawa pokonał Asseco Resovię i zrobił duży krok do brązowego medalu

Projekt Warszawa pokonał Asseco Resovię i zrobił duży krok do brązowego medalu

Polki w czołówce na półmetku turnieju szachowych Mistrzostw Europy

Polki w czołówce na półmetku turnieju szachowych Mistrzostw Europy

Polecamy

Kleszcz urwał się przy próbie wyjęcia? Wykonaj tę czynność jak najszybciej!

Kleszcz urwał się przy próbie wyjęcia? Wykonaj tę czynność jak najszybciej!

Czy musisz obierać szparagi? Tak najłatwiej pozbędziesz się twardych końcówek

Czy musisz obierać szparagi? Tak najłatwiej pozbędziesz się twardych końcówek

Tyle zarabialiśmy 20 lat temu, w roku wstąpienia Polski do UE

Tyle zarabialiśmy 20 lat temu, w roku wstąpienia Polski do UE