2 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Nazywa się je polskimi grzybami mun. Kroimy je w paski,...
fot. pixabay.com

Chwasty, które znajdziesz w marcu i możesz je zjeść. Wiosna ogłasza rychłe przybycie, jest coraz więcej dzikich roślin jadalnych

Uszak bzowy

Nazywa się je polskimi grzybami mun. Kroimy je w paski, możemy je dusić, smażyć, gotować jak inne grzyby, na przykład boczniaki. Poza tym nadają się też do marynowania. - Są znakomitym dodatkiem do ryżu, makaronu, zup, zapiekanek, mięs, a także dań kuchni chińskiej i japońskiej. Uszaki bzowe nadają się także do suszenia (przed jedzeniem należy je namoczyć) – wyjaśnia Katarzyna Laszczak na portalu regioDOM.

Zobacz również

Waldemar Fornalik na dłużej w Zagłębiu! Doświadczony trener przedłużył umowę

Waldemar Fornalik na dłużej w Zagłębiu! Doświadczony trener przedłużył umowę

Zaostrza się antydopingowy konflikt: WADA oskarżyła USADA o podwójne standardy

Zaostrza się antydopingowy konflikt: WADA oskarżyła USADA o podwójne standardy

Polecamy

Harry Potter wraca do kin! Kiedy odbędą się seanse?

Harry Potter wraca do kin! Kiedy odbędą się seanse?

Napadł inwalidę na wózku w jego domu. Pobił go i chciał zabrać mu telewizor

Napadł inwalidę na wózku w jego domu. Pobił go i chciał zabrać mu telewizor

Jeśli ukrywałeś przychody, teraz to wyjdzie. Skarbówka rusza z akcją

Jeśli ukrywałeś przychody, teraz to wyjdzie. Skarbówka rusza z akcją