3 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Szparagi są najlepsze w szczycie sezonu, który przypada na...
fot. foodandmore/123RF

Co jeść w maju? Te sezonowe warzywa i owoce kuszą smakiem i kolorem. Warto kupować je wiosną! Będą pyszne i zdrowe

Szparagi to bogate źródło potasu i kwasu foliowego

Szparagi są najlepsze w szczycie sezonu, który przypada na maj-czerwiec. To kolejne warzywo od wysokiej zawartości błonnika i niskiej wartości energetycznej. Mają zaledwie średnio 18,6 kcal w pęczku! To dobre źródło potasu i kwasu foliowego oraz witaminy K. Są polecane osobom na dietach odchudzających i kobietom w ciąży. Mogą być jedzono na surowo, ale zazwyczaj wykorzystywane są jako baza do zup, dodatek do makaronu lub sałatek.

Zobacz również

Wypadek motocyklisty pod Wrocławiem. Interweniowało pogotowie. Droga jest zablokowana

Wypadek motocyklisty pod Wrocławiem. Interweniowało pogotowie. Droga jest zablokowana

W Szczawnie-Zdroju odbudowują pierwszą w Polsce ścieżkę zdrowia!

NOWE
W Szczawnie-Zdroju odbudowują pierwszą w Polsce ścieżkę zdrowia!

Polecamy

Te ozdoby wielkanocne to hit! Marmurkowe pisanki do świątecznego koszyczka

Te ozdoby wielkanocne to hit! Marmurkowe pisanki do świątecznego koszyczka

Bezpieczne święta. Opolska policja podpowiada jak przeżyć je bez komplikacji

Bezpieczne święta. Opolska policja podpowiada jak przeżyć je bez komplikacji

Autobusy MZK w Opolu od dziś jeżdżą według świątecznego rozkładu jazdy

Autobusy MZK w Opolu od dziś jeżdżą według świątecznego rozkładu jazdy