W skrócie:
Cynamonki drożdżowe w kształcie serca z pewnością wprawią każdego w dobry humor. Ich przygotowanie nie jest trudne, jednak zajmuje nieco czasu. Ciasto drożdżowe musi dobrze wyrosnąć. Możesz zrobić je dzień wcześniej, a rano wyjąć na 30 min. z lodówki i upiec. Warto zrobić więcej bułeczek i kilka zamrozić. Kiedy poczujemy na nie chęć, to wystarczy je rano podgrzać w piekarniku i śniadanie na słodko gotowe. Dodatkowo cały dom wypełni się słodkim zapachem cynamonu. Bezcenne uczucie!
Przepis na drożdżowe bułeczki cynamonowe
Czas przygotowania: ok. 2 godziny,
porcja na około 20 bułeczek,
poziom trudności: średni.

Składniki:
- 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej,
- 30 g drożdży plus 1 łyżeczka cukru,
- 3 łyżki cukru,
- 2 jajka,
- 80 g masła,
- 250 mln mleka,
- szczypta soli,