4 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Maliny są źródłem kwasu salicylowego, czyli substancji...
fot. Srdjanns74/Getty Images

Dlaczego warto jeść maliny? To świetny przysmak dla osób na diecie i cukrzyków. Włącz maliny do menu, a twój organizm Ci za to podziękuje

Łagodzą objawy przeziębienia i grypy

Maliny są źródłem kwasu salicylowego, czyli substancji obecnych w popularnej aspirynie i lekach przeciwgrypowych. Owoce te działają napotnie, dzięki czemu spożywanie surowych lub suszonych malin może w naturalny sposób obniżać gorączkę. Natomiast duża zawartość witaminy C sprawia, że regularne sięganie po maliny wzmacnia układ immunologiczny i zmniejsza podatność organizmu na infekcje.

Zobacz również

Przegląd tygodnia od 28.04 w Bolkowie

Przegląd tygodnia od 28.04 w Bolkowie

Tygodniowy przegląd prasy w Siewierzu, (28.04-4.05.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Siewierzu, (28.04-4.05.2024)

Polecamy

Wisła zagra w el. Ligi Europy. "Nie potraktujemy tego jak wycieczki turystycznej"

ROZMOWA
Wisła zagra w el. Ligi Europy. "Nie potraktujemy tego jak wycieczki turystycznej"

Tragiczny wypadek na A1 na granicy Polski z Czechami. Nie żyją dwie osoby

Tragiczny wypadek na A1 na granicy Polski z Czechami. Nie żyją dwie osoby

Pogoń Szczecin zagra w europejskich pucharach? Kamil Grosicki: Kolejna lekcja w życiu

ROZMOWA
Pogoń Szczecin zagra w europejskich pucharach? Kamil Grosicki: Kolejna lekcja w życiu