W Wasze ręce oddajemy niezwykłe porady Zbigniewa Tomasza Nowaka, które zawarł w swojej książce „Klasztorna spiżarnia zdrowia”. Autor podpowiada w niej nie tylko z czego robić przetwory, ale też radzi jak je przygotowywać, by były smaczne i zdrowe. Dlaczego warto robić konfitury z czarnej porzeczki i płatków róży albo domowe sałatki z ogórków? Poczytajcie.
Dziś pierwsza część, a przygotowaliśmy dla Was jeszcze sześć kolejnych.
Od autora: Przepisy do tej książki skrzętnie gromadziłem, udoskonalałem i tworzyłem przez długie lata. Gromadziłem również przez lata do niej zdjęcia, a te w sposób autentyczny pokazują zaproponowany przetwór. Sporą cześć przepisów użyczono mi w klasztorach, z którymi dane mi było współpracować lub też tam gościć. Każdy opublikowany w tym poradniku przepis opatrzyłem wyczerpującym komentarzem dotyczącym zalet odżywczo-leczniczych opisanego przetworu. W ten nowatorski sposób chciałem jeszcze bardziej udowodnić w oparciu o wiedzę, doświadczenie i wreszcie najnowsze zdobycie nauk medycznych, że wybrane przetwory to istny skarb dla zdrowia.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?