W piątek o godz. 12.00 rozpocznie się jubileuszowa X edycja Festiwalu Opolskich Smaków pod hasłem „Smaki Pokoleń”. W domkach wystawienniczych będzie można skosztować pyszności z Polski i świata. Nie zabraknie również food trucków z oryginalnymi daniami.
Uczestnikami w kolejne dni będą kucharze znani z telewizyjnych programów kulinarnych, którzy na rynku będą pichcić na żywo, rozmawiać z uczestnikami i prowadzić warsztaty.
W sobotę od godz. 14 dla opolan i gości gotować będą zwycięzca IV edycji MasterChef Damian Kordas z babcią Felą. O tej samej godzinie rozpoczną się warsztaty kulinarne z robienia lodów molekularnych i pierogów z Adrianem Feliksem, uczestnikiem programu Top Chef Polska.
W niedzielę od 14.00 coś pysznego przygotuje finalistka II edycji MasterChef Junior Zosia Zaborowska, a od 13.00 rozpocznie się pokaz Damiana Marchlewicza, zwycięzcy IV edycji Hell’s Kitchen z lokalnymi rybami w roli głównej.
W niedzielę o godz. 15.00 nto na rynku nagrodzi zwycięzców plebiscytu Mistrzowie Smaku. W trakcie festiwalu miasto ogłosi też wyniki konkursu kulinarnego.
X Festiwal Opolskich Smaków. Smaki Pokoleń - PROGRAM
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?