Odwiedzający wegański festiwal kulinarny sprawiedliwie podzielili swoje zainteresowania między foodtruck z kuchnią francuską a food truck "Vege Para". W pierwszym przyrządzano naleśniki na słono na słodko, frytki „patatas fritas”, churros i gofry wege. W drugim do wyboru były delikatne pierożki gyoza w różnych smakach.
W środku w Talentowni na stoiskach kusiły roślinne pasztety i kotlety, japońskie sushi, wegańskie burgery i inne smakołyki, powstałe ze składników niemających nic wspólnego z mięsem.
Festiwalowi goście mogli też popróbować zdrowych napitków - od soków owocowych i warzywnych, koktaili owocowych po gorącą masalę chai na migdałowym mleku.
Jak zawsze można było też kupić wspaniałe miody, zioła, oleje, owocowe octy i przyprawy. Nie brakowało także oryginalnej biżuterii i wege ozdób.
Kotlety mielone z piekarnika z fetą
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?