Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

II Festiwal Wege w Opolu. Impreza dla miłośników kuchni bezmięsnej w Talentowni

Iwona Kłopocka-Marcjasz
Iwona Kłopocka-Marcjasz
Kiepska pogoda trochę popsuła szyki organizatorom II Festiwalu Wege, ale miłośnicy dobrej i zdrowej kuchni bezmięsnej i tak byli zadowoleni. W niedzielę w Talentowni można było popróbować wegańskich przysmaków i posłuchać o zdrowym odżywianiu.

Odwiedzający wegański festiwal kulinarny sprawiedliwie podzielili swoje zainteresowania między foodtruck z kuchnią francuską a food truck "Vege Para". W pierwszym przyrządzano naleśniki na słono na słodko, frytki „patatas fritas”, churros i gofry wege. W drugim do wyboru były delikatne pierożki gyoza w różnych smakach.

W środku w Talentowni na stoiskach kusiły roślinne pasztety i kotlety, japońskie sushi, wegańskie burgery i inne smakołyki, powstałe ze składników niemających nic wspólnego z mięsem.

Festiwalowi goście mogli też popróbować zdrowych napitków - od soków owocowych i warzywnych, koktaili owocowych po gorącą masalę chai na migdałowym mleku.

Jak zawsze można było też kupić wspaniałe miody, zioła, oleje, owocowe octy i przyprawy. Nie brakowało także oryginalnej biżuterii i wege ozdób.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na opole.naszemiasto.pl Nasze Miasto