IX Festiwal Opolskich Smaków ruszy 25 sierpnia na Rynku w Opolu

Justyna Duchnowska
Justyna Duchnowska
Festiwal Opolskich Smaków 2016.
Festiwal Opolskich Smaków 2016. Archiwum/SM (O)
Festiwal Opolskich Smaków organizujemy razem z Urzędem Miasta już po raz dziewiąty. W tym roku jego tematem przewodnim będą smaki świata. Trzy dni będą stały pod znakiem gotowania, pieczenia i smażenia.

Festiwal zacznie się w piątek 25 sierpnia. W programie między innymi warsztaty poświęcone ziołom i rodzinne wypiekanie chleba. O tym, jak przygotować chrupiącą pizzę, opowie Adrian Feliks, uczestnik Top Chef Polska.

Będzie można również zobaczyć, jak gotuje Charls Daigneault, uczestnik MasterChef Polska i gospodarz programu Domówka.

Drugiego dnia festiwalu na spotkanie zaprasza Katarzyna Jankowska, znana jako MAG. Autorka blogów www.mamaalergikagotuje.pl, www.alergikwpodrozy.pl oraz książek poświęconych zdrowemu gotowaniu. MAG wyczarowała dotychczas ponad 1200 przepisów dla alergików: bez jajek, mleka, soi, kakao, selera, orzechów i miodu.

W ostatni dzień festiwalu, w niedzielę od godziny 12.00 zapraszamy na warsztaty z Natalią Paździor, zwyciężczynią pierwszej edycji programu MasterChef Junior

Na opolskim Rynku nie zabraknie wystawców ze specjałami z całego świata, degustacji, konkursów i animacji dla dzieci. Przez cały weekend imprezie towarzyszyć będzie niesamowita muzyka – włoska, kubańska oraz irlandzka.

Blogerzy kulinarni i miłośnicy tradycyjnej kuchni już po bitwie.

Bitwa kulinarna, czyli blogerzy kontra gospodynie

Na zakończenie imprezy, w niedzielę o godz. 20.00 wystąpi grupa Carrantuohill – najbardziej znany zespół wykonujący muzykę celtycką w Polsce.

Szczegóły znajdziecie na stronie na www.opole.pl.

Festiwal Opolskich Smaków 2015

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nto.pl Nowa Trybuna Opolska