5 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Aby oczyścić grzyby przeznaczone do bezpośredniego spożycia,...

Jak przygotować grzyby krok po kroku? Suszenie, gotowanie, mrożenie. Proste sposoby na przygotowanie grzybów do spożycia

Aby oczyścić grzyby przeznaczone do bezpośredniego spożycia, marynowania lub zamrożenia należy:

> zabezpieczyć dłonie rękawiczkami foliowymi
> wypłukać grzyby pod bieżącą wodą
> resztę zanieczyszczeń zeskrobać ostrym nożykiem
> delikatne grzyby przetrzeć ściereczką
> obciąć spód trzonka i wykroić brzydkie miejsca

Jeśli planujemy ususzyć grzyby, przy czyszczeniu nie powinniśmy używać wody. Nie należy także grzybów moczyć. Zamiast płukania - przetrzyjmy je delikatnie ściereczką lub ręcznikiem papierowym.

Zobacz również

Łęczycka policja ostrzega: Uwaga na kieszonkowców podczas świątecznych zakupów

Łęczycka policja ostrzega: Uwaga na kieszonkowców podczas świątecznych zakupów

WOŚP 2024. Znane są już ostateczne wyniki zbiórki

WOŚP 2024. Znane są już ostateczne wyniki zbiórki

Polecamy

Czeka nas rewolucja w mandatach

Czeka nas rewolucja w mandatach

Dziś mecz Orlen Wisła - PSG w Lidze Mistrzów. Wicemistrz Polski sprawi sensację?

Dziś mecz Orlen Wisła - PSG w Lidze Mistrzów. Wicemistrz Polski sprawi sensację?

Ciasto jajko sadzone. Spektakularnie wyglądające ciasto na Wielkanoc

Ciasto jajko sadzone. Spektakularnie wyglądające ciasto na Wielkanoc