2 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
GRZYBY PASTERYZOWANE...

GRZYBY PASTERYZOWANE

Grzyby dokładnie myjemy, kroimy w paski kroimy i gotujemy przez 10–15 minut w osolonej wodzie z dodatkiem kwasku cytrynowego (na 1 szklankę wody1/4 łyżeczki kwasku).

Gorące grzyby razem z zalewą przekładamy do słoików, zamykamy i pasteryzujemy przez godzinę.

Po 24 godzinach pasteryzujemy ponownie przez pół godziny. Odstawiamy do ostudzenia i gotowe. Można je ustawić na przykład w na półkach w piwnicy, czy spiżarni.

Za to można dostać mandat w lesie! Sprawdź, czego nie wolno robić w lasach

Zobacz również

Samochód uderzył w ogrodzenie. Kolizja pod Opolem

Samochód uderzył w ogrodzenie. Kolizja pod Opolem

Nowe miejsce na narty w Małopolsce. Babia Góra udostępni trasy od soboty 4 lutego

Nowe miejsce na narty w Małopolsce. Babia Góra udostępni trasy od soboty 4 lutego

Polecamy

Podatek od zbiórek charytatywnych. Nowe przepisy zagrożeniem dla crowdfundingu

Podatek od zbiórek charytatywnych. Nowe przepisy zagrożeniem dla crowdfundingu

W czwartek uważajcie na silny wiatr. Co dla nas oznacza ostrzeżenie IMGW?

W czwartek uważajcie na silny wiatr. Co dla nas oznacza ostrzeżenie IMGW?

Kontra prawników Daniego Alvesa. Wideo podważające zeznania

Kontra prawników Daniego Alvesa. Wideo podważające zeznania

Dodaj ogłoszenie