3 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
GRZYBY MROŻONE...

GRZYBY MROŻONE

Nie tylko suszenie, ale też mrożenie grzybów - tak jak na przykład w przypadku warzyw, czy owoców – wydłuża ich kulinarną „żywotność”.
Grzyby wystarczy oczyścić, opłukać, osuszyć (rydze i kurki lekko obgotować w lekko osolonej wodzie, żeby utraciły goryczkę).
Następnie układamy na tacy i wstawiamy do zamrażalnika. Dobrze zmrożone przekładamy do plastikowych pojemników, zamykamy i ponownie wkładamy do zamrażalnika.
Dzięki temu nie stracą swych wartości nawet przez pół roku.Tak przygotowane grzyby możemy przechowywać pól roku.

Jak uprawiać pieczarki w domu?

Zobacz również

Opolszczyzna ma już siedem Pomników Historii! "Najpiękniejsze polichromie gotyckie"

Opolszczyzna ma już siedem Pomników Historii! "Najpiękniejsze polichromie gotyckie"

Kto zastąpi Carlitosa i Kapustkę? Przewidywany skład Legii na mecz z Zagłębiem.

Kto zastąpi Carlitosa i Kapustkę? Przewidywany skład Legii na mecz z Zagłębiem.

Polecamy

Nietypowe ale kasowe. Kiełbasińska druga w Bostonie. Kaczmarek nokautuje w Toruniu

Nietypowe ale kasowe. Kiełbasińska druga w Bostonie. Kaczmarek nokautuje w Toruniu

PŚ w Willingen. Niedziela będzie nasza? O której i gdzie obejrzeć?

PŚ w Willingen. Niedziela będzie nasza? O której i gdzie obejrzeć?

Beach Pro Tour Elite16. Dziś Bryl i Łosiak powalczą o finał

Beach Pro Tour Elite16. Dziś Bryl i Łosiak powalczą o finał

Dodaj ogłoszenie