3 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
W polskiej historii rosół gotowano na różnej zwierzynie, w...
fot. pixabay.com/kalhh

Jak zrobić prawdziwy wiejski rosół? Na kurze czy bażancie zachwyci smakiem. Tych błędów nie popełniaj przy gotowaniu. Oto przepisy gospodyń

Rosół kiedyś

W polskiej historii rosół gotowano na różnej zwierzynie, w zależności od epoki zmieniały się też przyprawy. Bywało, że na stołach lądowała waza z wywarem na bazie kuropatw, gołębi lub dziczyzny, doprawiona grzankami lub cytrusami. Na początku XX wieku stawiano na mięsa wołowe, dziś miesza się je z drobiowym lub całkowicie wybiera ptactwo.

Zobacz również

Kobieta wpadła do wulkanu. Chciała mieć dobre zdjęcia

NOWE
Kobieta wpadła do wulkanu. Chciała mieć dobre zdjęcia

Co dalej ze staszowską porodówką? Było spotkanie z wojewodą

Co dalej ze staszowską porodówką? Było spotkanie z wojewodą

Polecamy

Lepiej spać w majtkach czy bez? Ekspertka rozwiewa wątpliwości

Lepiej spać w majtkach czy bez? Ekspertka rozwiewa wątpliwości

Polska wersja Ciri z Wiedźmina od SI – to dla ciebie zaskoczenie?

Polska wersja Ciri z Wiedźmina od SI – to dla ciebie zaskoczenie?

Czy musisz obierać szparagi? Tak najłatwiej pozbędziesz się twardych końcówek

Czy musisz obierać szparagi? Tak najłatwiej pozbędziesz się twardych końcówek