1 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała...
fot. pixabay.com

Kiszonki na odporność. Jakie warzywa warto włożyć do słoika? Nie tylko kapustę. Te przysmaki sprawdzą się w zimowe dni i święta

Kiszona kapusta

Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała kapusta. Ilość uzależniona jest od tego, jaką objętość końcową chcemy uzyskać. Opcjonalnie, oprócz soli, można dodać wybrane zioła i startą marchewkę. Uzyskaną mieszankę należy kilkukrotnie ubijać, aby wypuścić soki. Im mniej powietrza znajdzie się w słoikach, tym lepiej - wpłynie to pozytywnie na fermentację. Przygotowane weki powinny przebywać w zaciemnionym miejscu od jednego do dwóch tygodni.

Zobacz również

Trener Probierz opowiedział anegdotkę u Wojewódzkiego. W młodości trafił do aresztu

Trener Probierz opowiedział anegdotkę u Wojewódzkiego. W młodości trafił do aresztu

Z Kazachstanu do Sułowa - Grzelczak strzela w IV lidze

Z Kazachstanu do Sułowa - Grzelczak strzela w IV lidze

Polecamy

Polski zespół bliżej triumfu w Lidze Mistrzyń! Wyjazdowe zwycięstwo tarnobrzeżanek!

Polski zespół bliżej triumfu w Lidze Mistrzyń! Wyjazdowe zwycięstwo tarnobrzeżanek!

Horoskop dzienny na środę 24 kwietnia 2024 r.

Horoskop dzienny na środę 24 kwietnia 2024 r.

Niedługo startuje kolejna edycja wyzwania "Aktywna Brzeżanka - Aktywny Brzeżanin"

Niedługo startuje kolejna edycja wyzwania "Aktywna Brzeżanka - Aktywny Brzeżanin"