- Chcemy dzielić się z Wami dobrą energią. Gotować smacznie i zdrowo, tylko ze świeżych, lokalnych produktów. Dlatego wraz z największymi opolskimi restauratorami, przy współpracy z Rybacką Lokalną Grupą Działania „Opolszczyzna”, bierzemy udział w cyklu uroczystych kolacji degustacyjnych rozpowszechniających kuchnię naszego regionu - czytamy na facebookowym profilu restauracji Opolanka.
To właśnie w tym lokalu przy ulicy Dworskiej, 12 lipca, w piątek, odbędzie się pierwsza z cyklu kolacja degustacyjna. Celem tych kolacji jest promocja produktów opolskich dostawców pod wspólnym tytułem: Kulinarne wariacje. W sieci opolskich smaków.
Kolacja składa się z 5 dań przygotowanych przez Opolskich Mistrzów Kulinarnych. Podczas pierwszej kolacji w Opolance będzie można bawić się przy muzyce Trio Tropical i wirtuozerskich popisach lidera zespołu - Jose Torresa.
Bilet wstępu kosztuje 99 zł od osoby. Można go kupić on-line, a następnie zarezerwować miejsce pod numerem +48 789 270 169. Bilety zarezerwowane należy odebrać najpóźniej 5 dni przed wydarzeniem tj. we wtorek 07 lipca.
Kolejne kolacje zaplanowano:
- 9 sierpnia 2019 - Bistro Finezja (Tułowice)
- 13 września 2019 - Zamkowy Młyn (Krapkowice)
- 11 października 2019 - Szara Willa (Opole)
- 15 listopada 2019 - Hotel Dębowe Wzgórze (Pokrzywna)
- 6 grudnia 2019 - Restauracja Na Wyspie (Niemodlin)
- 24 stycznia 2020 - Restauracja Bajka (Grodziec)
- 7 lutego 2020 - Restauracja Nad Stawem (Bogacica)
- 20 marca 2020 - Hotel Spałka (Kluczbork)
- 24 kwietnia 2020 - Tawerna Pod Kotwicą (Kadłub Wolny, gm. Zębowice)
- 22 maja 2020 - Restauracja Fryderyk (Nysa)
Zapytania w sprawie biletów oraz rezerwacji miejsc należy kierować do restauracji, w której kolacja jest organizowana.
Kto musi dopłacić do podatków?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?