Krupniok śląski z Opolszczyzny na Liście Produktów Tradycyjnych

Mirela Mazurkiewicz
Mirela Mazurkiewicz
Krupniok, czyli kiszka zrobiona z kaszy i krwi, cieszy się popularnością nie tylko na Śląsku, ale również w kraju i za granicą.
Krupniok, czyli kiszka zrobiona z kaszy i krwi, cieszy się popularnością nie tylko na Śląsku, ale również w kraju i za granicą. Archiwum
Krupniok śląski został właśnie wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych prowadzoną przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

To już sześćdziesiąty pierwszy produkt z Opolszczyzny, który się na niej znalazł.

Krupniok, czyli kiszka zrobiona z kaszy i krwi, cieszy się popularnością nie tylko na Śląsku, ale również w kraju i za granicą.

Ten tradycyjny przysmak do niedawna był obowiązkowy punktem w jadłospisach weselnych, ale nie tylko.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nto.pl Nowa Trybuna Opolska