Kuchenne rewolucje w szpitalu w Kędzierzynie-Koźlu. Tak zmieniły się posiłki dla pacjentów
Kędzierzyńsko-kozielski szpital poprawia karmienie pacjentów. Jakość serwowanych posiłków przez firmę cateringową zmieniła się, czym placówka chwali się na Facebooku.
Posiłki zostały bardziej zróżnicowane do indywidualnych potrzeb.
Codziennie do śniadania/kolacji pacjent otrzymuje dodatek białkowy do pieczywa. Może to być: wędlina, twarożek, serek waniliowy, parówki, ser żółty, serek do kanapek, przeróżne pasty, jajka, sałatki z makaronem/ryżem oraz dżem lub miód wraz z jogurtem. Do tych posiłków w niektóre dni przewidziany jest również dodatek warzywny.
Natomiast pacjenci chorujący na cukrzycę otrzymują codziennie dodatek warzywny do każdego śniadania oraz II śniadanie (jogurt naturalny lub owoc).
Obiad składa się z zupy, drugiego dania oraz kompotu.