W SCK unosił się zapach paelli, baklawy, pysznych wypieków, hiszpańskiej szynki, irańskich deserów czy polskich pierogów.
- Bardzo się cieszymy, że tak wielu studentów przyłączyło się w tym roku do naszej inicjatywy, choć sprostanie ich wymaganiom nie było proste. To do nas należał zakup potrzebnych im produktów do gotowania. Kupno na przykład wody różanej, potrzebnej do jednego z deserów, nie było wcale takie proste – mówi ze śmiechem Halina Palmer-Piestrak z Działu ds. Badań Naukowych i Współpracy z Zagranicą UO, współorganizatorka wydarzenia.
– Ale wszystko się udało i mamy tego naprawdę doskonały efekt - dopowiada Palmer-Piestrak.
Dla studentów z Polski była to świetna okazja do spróbowania zagranicznych specjałów.
- Przyznam, że irańskie daktyle nadziewane orzechami zrobiły na mnie niemałe wrażenie. Warto było w poniedziałek przyjść do SCK, by skosztować smaków innych krajów - mówi Diana, studentka psychologii.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?