Wspólnie z 11 restauracjami z całej Opolszczyzny RLGD przygotowała cykl kolacji degustacyjnych, w trakcie których w roli głównej występować będą dania przygotowywane z produktów pochodzących od opolskich producentów i hodowców. Każda z kolacji będzie unikalna.
W każdej z restauracji będzie można skosztować 5 niepowtarzalnych potraw. Każdy z szefów kuchni w porozumieniu z koordynatorem projektu RLGD Kamilem Klekowskim serwować będzie oryginalny zestaw składający się z przystawki, zupy, dwóch dań głównych i oczywiście deseru. A wszystko w nowatorskiej interpretacji tradycyjnych przepisów.
Kulinarne wariacje krążą wokół opolskiego stołu z karpiem i pstrągiem w centralnym miejscu, przetworzone twórczo i uwspółcześnione pokazują, że kuchnia regionalna nie musi być nudna.
Każda z kolacji to wydarzenie nie tylko kulinarne. Degustacji dań towarzyszyć będą występy artystów, konkursy i atrakcje przygotowane przez restauratorów.
Pierwsza – inauguracyjna kolacja odbędzie się w Restauracji Opolanka w Opolu 12 lipca 2019 r. a degustacji dań towarzyszyć będą wirtuozerskie popisy Jose Torresa – najbardziej rozpoznawalnego Kubańczyka w Polsce.
Co włożyć, a czego unikać w koszyku wielkanocnym?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?