Za dwa dni tłusty czwartek. Większość z nas będzie objadało się pączkami, zarówno tymi tradycyjnymi z marmoladą, ale również fantazyjnymi z budyniem, adwokatem czy śmietaną.
Mimo, że składniki, z których powstaje pączek są takie same, każda z cukierni ma swój unikalny i pilnie strzeżony przepis. Receptury i proporcje składników przechodzą z pokolenia na pokolenia i mają czasem blisko sto lat.
Trzy opolskie piekarnie i cukiernie proponują tego dnia nie tylko łakocie, ale również najnowsze informacje.
Po kupieniu pączka, każdy z klientów otrzyma egzemplarz nto. Będzie to możliwe w: Cukierni Malik na ul. Grunwaldzkiej 1 i w Pawilonie AS na ul. Niemodlińskiej, Cukiernio-Kawiarnia Europa, na pl. Wolności oraz w Piekarni Wodnicki przy ul. Opolska 13 (Kępa), ul. Krakowska 25, ul. Katowicka 67 obok Polo Marketu oraz na ul. Jana Bytnara Rudego 3c pod filarami.
Czytaj e-wydanie »Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?