Kwiaty cukinii nadziewane bryndzą i suszonymi pomidorami

M.Kwiatkowska
M.Kwiatkowska
Oto kolejna oryginalna i smakowita propozycja Małgorzaty Kwiatkowskiej

Składniki

4 kwiaty cukinii
100 g bryndzy
100 g odtłuszczonego serka śmietankowego
4 plastry suszonych pomidorów
skórka otarta z połowy cytryny
1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
świeży tymianek
pieprz

Wykonanie

Kwiaty myjemy i osuszamy. Serki ze sobą mieszamy doprawiamy pieprzem i posiekanym tymiankiem, skórką cytryny i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Na koniec dodajemy drobno pokrojone suszone pomidory. Całość mieszamy.
Takim farszem wypełniamy kwiaty cukinii i grillujemy chwilkę. Jeśli mamy kwiaty z zalążkami owocu cukinii, same owoce można doprawić solą i pieprzem

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nto.pl Nowa Trybuna Opolska