Składniki
4 kwiaty cukinii
100 g bryndzy
100 g odtłuszczonego serka śmietankowego
4 plastry suszonych pomidorów
skórka otarta z połowy cytryny
1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
świeży tymianek
pieprz
Wykonanie
Kwiaty myjemy i osuszamy. Serki ze sobą mieszamy doprawiamy pieprzem i posiekanym tymiankiem, skórką cytryny i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Na koniec dodajemy drobno pokrojone suszone pomidory. Całość mieszamy.
Takim farszem wypełniamy kwiaty cukinii i grillujemy chwilkę. Jeśli mamy kwiaty z zalążkami owocu cukinii, same owoce można doprawić solą i pieprzem
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?