Składniki
150 g półtłustego twarogu mielonego
2 łyżki mąki żytniej razowej
1 kopiasta łyżka mąki owsianej
3 krople aromatu waniliowego
łyżka soku z limonki
2 łyżeczki cukru trzcinowego
jajko
cukier puder, maliny
Wykonanie
Twaróg rozgnieść z jajkiem, mąką i cukrem trzcinowym.
Dodać aromat waniliowy i sok z limonki.
Zwilżonymi dłońmi formować kuleczki i kłaść na rozgrzaną, natłuszczoną patelnię, lekko rozpłaszczając.
Smażyć na małym ogniu do momentu zarumienienia, z obu stron.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?