Makaron w stylu włoskiego karnawału

(BIL)
Fot. maspex/malma
Czekamy na Wasze przepisy! Piszcie na adres: [email protected]

Składniki

  • 200 g makaronu tagliatelle
  • 150 g pancetty
  • 150 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 op. pomidorów w puszce
  • 150 g śmietany kremówki
  • Natka pietruszki
  • Parmezan
  • Oliwa
  • Sól, pieprz

Przygotowanie

Gotujemy makaron zgodnie z instrukcją producenta na opakowaniu.

Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę.
Przesmażamy, a następnie dokładamy pokrojoną pancettę oraz pieczarki. Chwilę smażymy.

Dodajemy pomidory z puszki, wszystko razem mieszamy i dusimy. Po chwili dodajemy śmietanę oraz przyprawy.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nto.pl Nowa Trybuna Opolska