Razem z nto możecie kupić kolejną część naszej serii kulinarnej "Regionalna Kuchnia Polska". Tym razem znajdziecie w niej przepisy z Małopolski.
A kuchnia ta to prawdziwy miszmasz dań węgierskich, austriackich i lwowskich. No i góralskich, które przetrwały wieki i wciąż cieszą oczy i brzuchy ceprów zjeżdżających na Podhale przez okrągły rok. I wcinających kwaśnicę, baraninę, przeróżne kluchy i sery owcze z bryndzą i oscypkiem na czele.
Z naszą książką zrobicie jednak potrawy, które raczej trudno znaleźć w regionalnych karczmach. Na przykład doskonałą na zimowe wieczory pituchę, czyli gęstą zupę na bazie pęczaku i ziemniaków, albo oładki galicyjskie - słodkie kluski z ziemniaków z rodzynkami i cynamonem.
A może zaskoczycie swoją wygłodniałą rodzinkę spółką dziadowską - daniem z grochu, fasoli, pęczaku, wędzonego boczku, doprawionym cząbrem i omaszczonym smalcem?
A łasuchy rzadko bywające w Wadowicach będą mogły same zrobić papieskie kremówki. Mamy dla Was najlepszy przepis!
Cena książki wraz z nto - 5,50 zł.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?