Do tej pory, dzięki wprowadzeniu dodatkowych procedur, sprzedaż w prowadzona była przez linię McDrive, z dostawą do domu, czyli usługę McDelivery oraz na wynos.
Złagodzenie obostrzeń związanych z epidemią koronawirusa pozwala od 18 maja na ponowne otwarcie sal jadalnych i ogródków restauracji McDonald’s, jednak przy zachowaniu najwyższych standardów higieny i bezpieczeństwa.
McDonald’s otwiera swoje restauracje - jakie zmiany?
- Płyny do dezynfekcji rąk znajdują się przed wejściem do lokalu, przy kiosku do składania zamówień oraz w toaletach
- Restauracje są wyposażone w specjalne oznaczenia graficzne ułatwiające zachowanie dystansu
- Pomiędzy stolikami wewnątrz restauracji oraz w ogródkach jest zachowana bezpieczna odległość
- Wszystkie powierzchnie wspólne podlegają częstemu myciu i dezynfekcji
Ponadto w dalszym ciągu obowiązuje Bezdotykowy Proces Obsługi zamówień. Pracownicy restauracji stosują środki ochrony osobistej, takie jak maseczki i rękawiczki, a stanowiska kasjerskie są zabezpieczone specjalną osłoną z pleksi.\
- Podchodzimy do otwarcia restauracji ze spokojem. Jesteśmy w stanie szybko dostosować się do rządowych zaleceń, ponieważ korzystamy z doświadczeń McDonald’s z rynków dotkniętych pandemią przed nami. Już wcześniej wprowadziliśmy w restauracjach dodatkowe rozwiązania zapewniające bezpieczeństwo naszym pracownikom i gościom - informuje Anna Borys-Karwacka, dyrektor ds. relacji korporacyjnych McDonald’s Polska.
Otwarcie restauracji jest kolejnym etapem powrotu do normalności. Wciąż obowiązują podwyższone zasady bezpieczeństwa, lecz znów możemy spędzać czas w restauracjach.
Źródło: mat. prasowy McDonald’s

Strefa Biznesu: Wypalenie zawodowe coraz większym problemem w Polsce
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?