6 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Niektórzy uważają, że to twarde miody są właśnie tymi...
fot. Pixabay.com/DagnyWalter

Miód jest podrabiany o wiele częściej niż myślisz. Jak rozpoznać fałszywy produkt z dodatkiem cukru? Nowe przepisy mogą to ułatwić

Twardość miodu

Niektórzy uważają, że to twarde miody są właśnie tymi wątpliwej jakości. Nic bardziej mylnego! Nieapetyczna konsystencja, która jest skutkiem pożądanego procesu krystalizacji, zwykle świadczy o dobrym produkcie. Większość z nas ma błędne przeświadczenie, że prawdziwy miód powinien być lejący, gładki i o złocistym kolorze. To zaś sprytnie wykorzystują producenci, serwując nam na sklepowych półkach podróbki pozbawione cennych właściwości.

Zobacz również

Kibice na meczu Star - Orlęta. Byliście? Szukajcie się na zdjęciach

Kibice na meczu Star - Orlęta. Byliście? Szukajcie się na zdjęciach

Porty muszą być zabezpieczone. To cel sabotażu

Porty muszą być zabezpieczone. To cel sabotażu

Polecamy

Rekordy życiowe i trzy minima na mistrzostwa Europy podczas Monika Pyrek Tour!

Rekordy życiowe i trzy minima na mistrzostwa Europy podczas Monika Pyrek Tour!

Największa impreza w historii polskiego rugby w Krakowie!

Największa impreza w historii polskiego rugby w Krakowie!

Giro d'Italia. Alaphilippe wygrał 12. etap, Pogacar nadal liderem

Giro d'Italia. Alaphilippe wygrał 12. etap, Pogacar nadal liderem