Pomysł stworzenia zdrowej jadłodajni wyszedł od samych studentów.
- Co roku robimy tzw. badanie atrybutów marki, podczas którego pytamy naszych studentów o to, co można by jeszcze na uczelni poprawić, żeby lepiej im się studiowało - mówi Małgorzata Jagusch, dyrektor ds. Rozwoju WSB Opole.
Jednym z najczęściej podsuwanych przez żaków pomysłów było właśnie utworzenie na uczelni zdrowego bistro.
- Mieliśmy co prawda małą kawiarenkę, ale podstawę jej menu stanowiły fast foody, takie jak hot dogi, hamburgery czy zapiekanki. Tymczasem w naszym badaniu studenci wyraźnie podkreślali, że brakuje im miejsca, w którym można zjeść domowy i zdrowy posiłek - mówi Małgorzata Jagusch.
Dlatego władze uczelni zdecydowały się na stworzenie wydziałowego bistro.
- Mamy tu taką zasadę, że ma być prosto, zdrowo i pożywnie. W naszym nowym bistro można zjeść pyszne kanapki oraz domowe ciasto. Mamy też obiady. Menu lunchowe jest co tydzień publikowane w naszym extranecie - mówi Małgorzata Jagusch.
Bistro czynne jest od poniedziałku do środy oraz w soboty i niedziele. Zamówienia na dania obiadowe przyjmowane są do godz. 12.00, o godz. 13.00 wydawane są dania obiadowe.
Wyniki II tury wyborów samorządowych
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?