W skrócie
Ogórki do obiadu. Sprawdzony przepis na surówkę
Szukasz pomysłu na tani dodatek do obiadu, który nie wymaga długiej listy składników i mozolnego krojenia warzyw? Zrób ekspresową surówkę z kiszonych ogórków, jabłka i cebuli. Jest ona wyrazista w smaku, soczysta i bardzo uniwersalna. Taka surówka pasuje do wielu dań np. do kotletów schabowych, pieczonej karkówki czy kotlecików siekanych z kurczaka. Możesz wzbogacić przepis, dodając posiekaną natkę pietruszki.
Zobacz w galerii, jak przygotować surówkę z ogórków kiszonych.
Przepis na surówkę z ogórków kiszonych
czas przygotowania: ok. 10 minut
liczba porcji: na 4 osoby
poziom trudności: łatwy
Składniki:
- 7 ogórków kiszonych,
- 1 jabłko,
- pół cebuli,
- 2 łyżki oleju,
- sól i pieprz do smaku.
Jak zrobić surówkę z kiszonych ogórków?
- Ogórki pokrój w kostkę.
- Jabłko umyj i obierz ze skórki. Pokrój je w małą kostkę.
- Cebulę drobno posiekaj.
- Połącz składniki i dopraw olejem, solą i pieprzem. Wymieszaj.
Sprawdź także: Surówka z kapusty pekińskiej. Przepis z kukurydzą konserwową. Sposób na szybką surówkę do zrobienia w 15 minut
Najlepsza surówka z ogórków kiszonych – jest wyrazista, zdro...
Zobacz także inne przepisy ze Strony Kuchni:
Uważaj na swój blat i zakup nową deskę do krojenia!

Hummus z suszonymi pomidorami
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?