2 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:...
fot. Getty images/Brian Hagiwara/zdjęcie ilustracyjne

Najlepsze sosy do gołąbków. Sprawdzone przepisy na tradycyjne danie w trzech odsłonach. Wypróbuj klasyczny sos pomidorowy i nie tylko

Klasyczny sos pomidorowy do gołąbków

Składniki:
- 2 szklanki przecieru pomidorowego,
- 2 szklanki wywaru z gołąbków lub bulionu,
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego,
- 1 łyżka mąki pszennej,
- 1 łyżka śmietany 18%,
- pół łyżeczki cukru,
- pół łyżeczki suszonego oregano,
- szczypta pieprzu mielonego,
- szczypta soli.

Jak zrobić sos pomidorowy do gołąbków?
1. Do garnka wlałam przecier, wywar z gołąbków, dodałam koncentrat oraz przyprawy.
2. Zagotowałam sos, po czym odlałam z niego pół szklanki.
3. Do szklanki z przestudzonym sosem dodałam śmietanę oraz mąkę, po czym dokładnie wymieszałam.
4. Taką zaprawę dodałam do reszty sosu pomidorowego, po czym ponownie zagotowałam.

Zobacz również

Za chwilę Międzynarodowa Stacja Kosmiczna przetnie tarczę księżyca. Głowy do góry!

Za chwilę Międzynarodowa Stacja Kosmiczna przetnie tarczę księżyca. Głowy do góry!

Tak wyglądała piątkowa Noc Muzeów w tarnowskim "Plastyku"

Tak wyglądała piątkowa Noc Muzeów w tarnowskim "Plastyku"

Polecamy

Ekstraliga rugby. Decydujące starcia i wielkie rozstrzygnięcia

Ekstraliga rugby. Decydujące starcia i wielkie rozstrzygnięcia

To już oficjalne – wiemy, kiedy pojawi się GTA 6

NOWE FAKTY
To już oficjalne – wiemy, kiedy pojawi się GTA 6

Obywatelskie Wysłuchanie Publiczne na temat zmian w podstawie programowej już 18 maja

Obywatelskie Wysłuchanie Publiczne na temat zmian w podstawie programowej już 18 maja