2/11 Zamknij

Biały barszczUgotować kawałek schabu, karczek i dobrze uwędzoną kiełbasę na kilku kostkach uwędzonych żeberek z dodatkiem jarzyn i korzeni (liści laurowy,

pixabay.com zdjęcie ilustracyjne

Poprzednie Następne
Przeglądaj również za pomocą strzałek na klawiaturze Poprzednie Następne

Biały barszcz

Ugotować kawałek schabu, karczek i dobrze uwędzoną kiełbasę na kilku kostkach uwędzonych żeberek z dodatkiem jarzyn i korzeni (liści laurowy, ziela angielskiego i pieprzu ziarnistego). Mięsiwo rozpadające się wyjmujemy razem z warzywami i kroimy na małe kawałki razem z jarzynami. Dodajemy wszystko do rosołu. Wylewamy resztę żuru z garnka lub butelki. Ucieramy w dłoniach garść majeranku i cztery ząbki czosnku. Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Rozrabiamy szklankę bardzo dobrej śmietany z łyżką mąki. Wlewamy do niej trochę rosołu. Mieszamy, smakujemy barszcz z wkładką do której dodajemy jajko w ćwiartkach. Wróć do artykułu

Najnowsze wiadomości

reklama

Polecamy