Nasycone kwasy łuszczowe - powinniśmy z nich rezygnować?

Studio Active / TVN Meteo Active/x-news
Dietetyk Natalia Łasek opowiedziała o nasyconych kwasach tłuszczowych. - Występują głównie w produktach pochodzenia zwierzęcego, takich jak mięso, mleko jaja czy masło, ale można je też znaleźć w produktach pochodzenia roślinnego np. w oleju palmowym czy kokosowym - wyjaśniła ekspertka. Wiadomo, że nadmiar tłuszczów nasyconych może powodować wzrost cholesterolu we krwi, ale czy powinniśmy z nich zrezygnować w ogóle? - One pełnią wiele istotnych funkcji w organizmie człowieka, m.in pomagają w przyswajaniu niektórych witamin i składników mineralnych - dodała Łasek.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nto.pl Nowa Trybuna Opolska