2 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Naukowcy podnoszą również to, że jako społeczeństwo...
fot. unsplash.com/Jessica Ruscello

Naturalne sposoby konserwowania żywności to nie tylko te przodków. Naukowcy rozwijają nowe metody - biokonserwanty

Naukowcy podnoszą również to, że jako społeczeństwo konsumujemy zbyt dużo soli i cukru. W rezultacie coraz bardziej świadomi konsumenci poszukują żywności nisko przetworzonej z niewielkim dodatkiem lub bez dodatku substancji konserwujących. Coraz częściej poszukiwane są produkty, które na liście składników mają jak najmniej pozycji „E” lub nie mają ich wcale.

Zobacz również

„Uciekinierki” ruszą w podróż na scenie Teatru Powszechnego w Łodzi WIDEO

„Uciekinierki” ruszą w podróż na scenie Teatru Powszechnego w Łodzi WIDEO

Polska - Kazachstan NA ŻYWO. Polacy powalczą o zwycięstwo? Gdzie oglądać?

Polska - Kazachstan NA ŻYWO. Polacy powalczą o zwycięstwo? Gdzie oglądać?

Polecamy

Iga Świątek poznała rywalkę w 2. rundzie. To z nią zacznie marsz po kolejne trofeum

Iga Świątek poznała rywalkę w 2. rundzie. To z nią zacznie marsz po kolejne trofeum

Objawy infekcji odczujesz nawet za 15 lat! Ta bakteria atakuje mózg

Objawy infekcji odczujesz nawet za 15 lat! Ta bakteria atakuje mózg

Popisowy początek Italian Open w wykonaniu Linette. Rywalka bez żadnych szans

Popisowy początek Italian Open w wykonaniu Linette. Rywalka bez żadnych szans