4 z 17
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
WINO + CZERWONE MIĘSO...

Nie łącz tych składników, bo sobie zaszkodzisz. Kuchenne duety vs. produkty, które nie chodzą parami

WINO + CZERWONE MIĘSO
te produkty nie idą w parze

Wiele osób docenia walory smakowe połączenia czerwonego wina z czerwonym mięsem, jeśli jednak spojrzymy ze zdrowotnego punktu widzenia, okazuje się nie być to najlepszy duet. Dlaczego? Garbniki zawarte w winie ograniczają wchłanianie żelaza z przewodu pokarmowego. Jak wiadomo bogatym źródłem tego pierwiastka jest właśnie czerwone mięso. Jeśli chcemy w pełni skorzystać z jego właściwości - nie zapijajmy go winem.

Zobacz również

Rolnicy zaprotestują w Katowicach podczas Europejskiego Kongresu Gospodarczego

Rolnicy zaprotestują w Katowicach podczas Europejskiego Kongresu Gospodarczego

Smutna wiadomość dla fanów Skaldów. Zmarł współtwórca legendarnej grupy

Smutna wiadomość dla fanów Skaldów. Zmarł współtwórca legendarnej grupy

Polecamy

Seria wypadków na Opolszczyźnie. Nie wszyscy wytrzeźwieli po majówce

Seria wypadków na Opolszczyźnie. Nie wszyscy wytrzeźwieli po majówce

Lubisz oglądać zmagania sportowców? Zobacz, jak to wpływa na twoje zdrowie

Lubisz oglądać zmagania sportowców? Zobacz, jak to wpływa na twoje zdrowie

Najnowszy ranking ATP. Gdzie jest Hubert Hurkacz?

Najnowszy ranking ATP. Gdzie jest Hubert Hurkacz?