3 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Skórki jabłek można zostawić do wyschnięcia, a następnie...
fot. unsplash.com

Skórki owoców i warzyw można wykorzystać na wiele sposobów. Mają wiele pozytywnych właściwości i są przydatne nie tylko w kuchni

Jabłka

Skórki jabłek można zostawić do wyschnięcia, a następnie przygotować napar. Wyschnięte skórki zanurz we wrzącej wodzie, odstaw na 5 minut, przefiltruj. Możesz wypić od razu lub wykorzystać do gotowania, wzbogacając potrawę o jabłkowy aromat.

Skórki jabłek są bogate w błonnik, dlatego są idealnym składnikiem smoothie. Można dodać mrożone skórki, aby podkręcić smak.

Zobacz również

Bezcenne mury obronne opactwa benedyktyńskiego prawie w całości uratowane! [ZDJĘCIA]

Bezcenne mury obronne opactwa benedyktyńskiego prawie w całości uratowane! [ZDJĘCIA]

79. rocznica Wyzwolenia Obozu w Pępicach. Wspólna modlitwa, apel i złożenie kwiatów

79. rocznica Wyzwolenia Obozu w Pępicach. Wspólna modlitwa, apel i złożenie kwiatów

Polecamy

Ból nóg czy pleców nie daje ci spokoju? Może oznaczać poważną chorobę

Ból nóg czy pleców nie daje ci spokoju? Może oznaczać poważną chorobę

Ćma bukszpanowa – wiosną larwy wypełzły na żer. Mało znana metoda uratuje bukszpan

Ćma bukszpanowa – wiosną larwy wypełzły na żer. Mało znana metoda uratuje bukszpan

Zaciskasz zęby? Odczuwasz ból mięśni twarzy? Spróbuj tego masażu. Czyni cuda

Zaciskasz zęby? Odczuwasz ból mięśni twarzy? Spróbuj tego masażu. Czyni cuda