3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Noże japońskie zazwyczaj ostrzy się przy użyciu specjalnych...
fot. 123RF/yuragolub

Nieprawdopodobnie ostre i wytrzymałe – noże japońskie. Musisz je mieć w swoje kuchni. Dzięki nim będziesz gotował jak szef restauracji

Ostrzałka do noży japońskich

Noże japońskie zazwyczaj ostrzy się przy użyciu specjalnych kamieni do ostrzenia, które zanurza się w wodzie. Noże te często mają ostrza o mniejszym kącie niż noże zachodnie, dlatego ważne jest, aby dostosować kąt ostrza do około 15-20 stopni.

Zobacz również

Stróżna. Wyprawa do tarnowskiego parku trampolin

Stróżna. Wyprawa do tarnowskiego parku trampolin

Wrocław znów będzie miastem lidera? Śląsk chce wywrzeć presję

NOWE
Wrocław znów będzie miastem lidera? Śląsk chce wywrzeć presję

Polecamy

Żużel. Grand Prix wraca na Stadion Narodowy. Polacy przełamią klątwę?

Żużel. Grand Prix wraca na Stadion Narodowy. Polacy przełamią klątwę?

RPP zdecydowała w sprawie stóp procentowych. Raty kredytów w górę

RPP zdecydowała w sprawie stóp procentowych. Raty kredytów w górę

Sałatka z San Francisco do obiadu. Przepis z Glukozowej Rewolucji

Sałatka z San Francisco do obiadu. Przepis z Glukozowej Rewolucji