Nowa publikacja w Gogolinie.

Materiał partnera zewnętrznego
W książce można znaleźć sporo regionalnych potraw, takich jak hekele, czy knedliczki.
W książce można znaleźć sporo regionalnych potraw, takich jak hekele, czy knedliczki.
Oficjalnie oddajemy w Wasze ręce owoc projektu transgranicznego „Euroregion ze smakiem”, nad którym pracowaliśmy przez ostatnie miesiące!

Książeczkę kucharską z fantastycznymi przepisami kulinarnymi przygotowanymi przez restauratorów i kucharzy amatorów z gminy Gogolin i czeskiego Jabłonkowa, można odebrać bezpłatnie w Gminnej Bibliotece Publicznej w Gogolinie oraz w Centrum Informacji Turystycznej w siedzibie Gminnego Centrum Kultury w Gogolinie. Potrawy, które znalazły się w publikacji przygotowali: Delicious HOME MADE Irena Jasińska, Gospodarstwo Agroturystyczne „Stary Młyn” w Obrowcu, „Sebastianeum Silesiacum” w Kamieniu Śląskim, Hotel i Restauracja „Karolinka” w Gogolinie, Gospodarstwo Agroturystyczne „U Edyty” w Odrowążu, Restauracja Zimmermann, Piekarnia Zimmermann, Piekarnia „Drost” w Gogolinie, Hotel i Restauracja „Bullawa” z Jabłonkowa oraz Rybárna Stern z Jabłonkowa. Piękne zdjęcia wykonał Andrzej Madziar z Mad Shots, a projekt przygotowała Drukarnia „Sady” w Krapkowicach. Książka został wydana w ramach projektu „Euroregion ze smakiem”, współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz ze środków budżetu państwa. Przekraczamy granice.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nto.pl Nowa Trybuna Opolska