5 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Skórka tego warzywa jest jak najbardziej jadalna, ale...
fot. pixabay.com

Obierasz skórki owoców i warzyw? Wcale nie musisz tego robić! Zobacz rośliny, które z powodzeniem zjesz w całości

Bakłażan

Skórka tego warzywa jest jak najbardziej jadalna, ale dopiero po ugotowaniu lub upieczeniu. Panierowane plasterki bakłażana? Zostawiamy skórkę, nie tylko poprawi smak, ale pozwoli też zachować spójność smażonych plastrów. Faszerowany bakłażan? Również zostawiamy skórkę. Jedynie w przypadku dań, takich jak baba ganoush powinniśmy obrać bakłażany ze skórki.

Zobacz również

Wszystkie szlaki w Karkonoszach będą dostępne od soboty

Wszystkie szlaki w Karkonoszach będą dostępne od soboty

Plebiscyt MISTRZOWIE MOTORYZACJI. Znamy najlepszych w województwie dolnośląskim

Plebiscyt MISTRZOWIE MOTORYZACJI. Znamy najlepszych w województwie dolnośląskim

Polecamy

Boisz się rachunków za prąd? Czas zacząć oszczędzać. Sprawdź, jak zrobić to z głową

GORĄCY TEMAT
Boisz się rachunków za prąd? Czas zacząć oszczędzać. Sprawdź, jak zrobić to z głową

Fala upałów w Grecji! Kraj wszedł w „mały lockdown”, co to oznacza dla turystów?

Fala upałów w Grecji! Kraj wszedł w „mały lockdown”, co to oznacza dla turystów?

Tym razem Denali pozostanie niezdobyte. "Z przykrością zawiadamiamy..."

Tym razem Denali pozostanie niezdobyte. "Z przykrością zawiadamiamy..."