2 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
„Nastawić na smak dużo włoszczyzny, dwie pieczone cebule, 5...
fot. unsplash.com

Oto przepisy na wigilię z książki kucharskiej z 1910 r. Karp smażony, krem ponczowy i barszcz czerwony z uszkami

Barszcz wigilijny

„Nastawić na smak dużo włoszczyzny, dwie pieczone cebule, 5 dkg grzybów suszonych i kilka buraków ćwikłowych. Gdy smak nagotowany, zalać go barszczem, wrzucić poszatkowane drobno buraki, zaprawić rumianą zaprażką z dużej łyżki masła z mąką, zagotować, posolić i dodać cukru do smaku. Do wazy włożyć osobno ugotowane na wodzie uszka z grzybków”.

Zobacz również

Współautorka „ Pałaców i dworów ziemi sieradzkiej” z wizytą u burmistrza Błaszek FOTO

NOWE
Współautorka „ Pałaców i dworów ziemi sieradzkiej” z wizytą u burmistrza Błaszek FOTO

Materiał informacyjny

Ta technologia może ograniczyć phishing - RCS

Polecamy

37-latek podejrzewany o przemoc domową wpadł ze znaczną ilością amfetaminy

37-latek podejrzewany o przemoc domową wpadł ze znaczną ilością amfetaminy

Ciasto jajko sadzone. Spektakularnie wyglądające ciasto na Wielkanoc

Ciasto jajko sadzone. Spektakularnie wyglądające ciasto na Wielkanoc

Po pandemii żyjemy coraz dłużej. To oznacza niższe emerytury dla kończących pracę

Po pandemii żyjemy coraz dłużej. To oznacza niższe emerytury dla kończących pracę