Budowę poprowadzi spółka The Pasta Food Company, a jej udziałowcami są firmy Ter Beke i Stefano Toselli.
- Łączymy siły, aby w Opolu zbudować zautomatyzowany zakład, który będzie produkować wyłącznie na potrzeby rynków w Europie Środkowo-Wschodniej - powiedział dziś w opolskim ratuszu Marc Hofman, dyrektor generalny Ter Beke.
Początkowo firma zatrudni 50 osób, a gdy zwiększy produkcję - od 150 lub 200 osób.
Koncern Ter Beke kupuje ziemię w Opolu
- Chciałbym podkreślić, że nie przenosimy produkcji do Polski z innych krajów. Budujemy od podstaw nowoczesny zakład, jakiego w Opolu i w całym województwie jeszcze nie było - podkreślił Hofman.
Zakład ma być gotowy w 2013 roku.
Jakich ludzi chce zatrudniać inwestor? Czytaj we wtorkowym wydaniu Nowej Trybuny Opolskiej.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?