2 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Miękkie, pyszne pyzy...
fot. fot. pixabay

Pomysł na obiad. Przepisy na proste obiady z tego, co jest w domu. TOP 12 przepisów naszych Czytelników

Miękkie, pyszne pyzy

Składniki
ok. 1 kg ugotowanych ziemniaków
szklanka mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki sypkiego grysiku
mleko do zarobienia ciasta

Wykonanie
Ziemniaki zemleć w maszynce, dodać mąkę ziemniaczaną, sypki grysik i tyle mleka, ile przyjmie ciasto. Formować krążki, na środek nałożyć jakikolwiek farsz: mięsny, grzybowy, itp., lub owoce i formować pyzy. Można również nie dawać farszu. Pyzy gotować w osolonej wodzie około 3-4 minuty od wypłynięcia. Ugotowane polać masłem z bułką tartą.
Przepis Barbary Stachurskiej

Zobacz również

Dobiega końca przebudowa strażnicy OSP w Strzałkowie w gminie Radomsko. ZDJĘCIA

NOWE
Dobiega końca przebudowa strażnicy OSP w Strzałkowie w gminie Radomsko. ZDJĘCIA

Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej w Poznaniu świętuje merytorycznie swoje 25 lat
Materiał informacyjny

NOWE
Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej w Poznaniu świętuje merytorycznie swoje 25 lat

Polecamy

Uczennicy odjęto punkty na maturze. Autorka lektury stanęła w jej obronie

Uczennicy odjęto punkty na maturze. Autorka lektury stanęła w jej obronie

Babka marchewkowa z lukrem. Ten przepis zadziwia!

Babka marchewkowa z lukrem. Ten przepis zadziwia!

Jaka inflacja w marcu? GUS podał najnowsze dane. „Najniższy poziom w tym roku"

Jaka inflacja w marcu? GUS podał najnowsze dane. „Najniższy poziom w tym roku"