3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Lucyna Ćwierczakiewiczowa w książce kucharskiej „365...
fot. Fot. Wikipedia

Potrawy wigilijne, których dziś już nikt nie je! Zobacz, co dawniej podawano na święta Bożego Narodzenia

Lucyna Ćwierczakiewiczowa w książce kucharskiej „365 obiadów”, wydanej w 1858 roku, na dania wigilijne proponuje m.in.: barszcz czysty z uszkami z grzybów, zupę migdałową, jarmuż z kasztanami, paszteciki z ryb we francuskim cieście, szczupaka duszonego w maśle, kaszkę na grzybowym sosie czy ryż z szafranem i czekoladą.

Zobacz również

Niezwykły koncert w Radomiu. Mamma Mia! Wielkie hity ABBY już 20 maja

Niezwykły koncert w Radomiu. Mamma Mia! Wielkie hity ABBY już 20 maja

„Komora maszyny losującej jest pusta” - niezwykły spektakl teatru Klancyk w Radomiu

„Komora maszyny losującej jest pusta” - niezwykły spektakl teatru Klancyk w Radomiu

Polecamy

Od „drogiej brunetki” Hailey Bieber do świetlistego blondu. Modne kolory włosów

Od „drogiej brunetki” Hailey Bieber do świetlistego blondu. Modne kolory włosów

Co zrobić z roślinami, które przemarzły podczas ostatnich przymrozków? Sprawdź

Co zrobić z roślinami, które przemarzły podczas ostatnich przymrozków? Sprawdź

Niejednakowe dla wszystkich szanse na maturze? Niektórzy będą mieli łatwiej

Niejednakowe dla wszystkich szanse na maturze? Niektórzy będą mieli łatwiej