2 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zacznij od przygotowania ciasta na pierogi:...
fot. Katarzyna Puczyńska

Niebanalna propozycja dla wegetarian i nie tylko. Wypróbuj przepis na sycące i zdrowe pierogi z soczewicą. Zasmakują każdemu

Krok 1 Ciasto na pierogi

Zacznij od przygotowania ciasta na pierogi:

Przesiej mąkę na stolnicę.
Dodaj szczyptę soli i olej
Następnie dolewaj gorącą wodę i mieszaj ją z mąką np. za pomocą noża.
Ciasto musi być luźne, dlatego początkowo możesz mieć trudność z jego zlepieniem.
Zagniataj, podsypując delikatnie mąką, aż będzie gładkie.
Odstaw ciasto na ok. 20 min pod przykryciem, by gluten zaczął "pracować".

Zobacz również

Zmiany, zmiany, zmiany. Tak Śląsk zagra z Ruchem?

Zmiany, zmiany, zmiany. Tak Śląsk zagra z Ruchem?

Jens Gustafsson, trener Pogoni: W drugiej połowie pokazaliśmy prawdziwą Pogoń

Jens Gustafsson, trener Pogoni: W drugiej połowie pokazaliśmy prawdziwą Pogoń

Polecamy

Czas na majówkę! Odkryj z nami podróżnicze inspiracje

Czas na majówkę! Odkryj z nami podróżnicze inspiracje

Złoty na huśtawce, czyli miłej majówki

O TYM SIĘ MÓWI
Złoty na huśtawce, czyli miłej majówki

KS Dekorglass Działdowo coraz bliżej triumfu w Pucharze Europy!

KS Dekorglass Działdowo coraz bliżej triumfu w Pucharze Europy!