Przedszkolaki gotowały, a ich potrawy oceniał Adam Czapski z Hell's Kitchen [zdjęcia, wideo]

Sławomir Draguła
Sławomir Draguła
30 maluchów z 10 przedszkoli przygotowywało dziś potrawy w konkursie Mały Master Szef. Oceniał ich opolski bloger kulinarny oraz uczestnik telewizyjnych programów kulinarnych.
30 dzieci z 10 opolskich przedszkoli wzięło udział w imprezie pod hasłem Mały Master Szef - Przedszkolaki Gotują.

Opolskie przedszkolaki gotowały

- Kroiliśmy pomidory, jaka, rzodkiewkę i inne warzywa i zrobiliśmy sałatkę wiosenną - opowiada Julia Wawszczak z drużyny Durszlaków, przedszkola nr 44 w Opolu.

- A myśmy zrobili sałatkę owocową z bananów, mandarynek, arbuza i truskawek - mówi Martyna Małczak z drużyny Smaki Kaczki Dziwaczki z przedszkola nr 3.

Skąd pomysł na imprezę?

- Chcemy, żeby dzieci nauczyły się gotowania ekologicznego, zdrowego, żeby miały przekonanie, że gotować może każdy, a nie tylko uczestnicy telewizyjnych programów kulinarnych - mówi Jolanta Gajos-Babiak, dyrektor przedszkola nr 3.

W jury zasiadł m.in. Adam Czapski, opolski bloger kulinarny, uczestnik "Hell's Kitchen - Piekielnej Kuchni".

- Dzieciaki są fantastyczne, kroją sałatki nożami, wiedzą co mają robić, pracują w zespole, próbują, doprawiają, smakują - zachwycał się Adam Czapski. - Wszystkie potrawy na pewno będą dobre, wszyscy wygrają i nikt nie będzie musiał oddać fartucha.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nto.pl Nowa Trybuna Opolska