Przepis na świąteczne pierniki:
Będziemy potrzebować:
- 800 g mąki
- 450 g miodu
- 150 g cukru (najlepiej pudru)
- 200 g masła
- 2 jajka
- 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej
- 40 g przyprawy do piernika
- 2 łyżeczki kakao
Jak połączyć ze sobą składniki - tego dowiesz się z krótkiego poradnika wideo.
- Możemy upiec pierniki już na początku grudnia i przechowywać szczelnie zamknięte w metalowych puszkach lub szklanych słoikach - radzi blogerka. - Jeśli zależy nam, aby szybciej zmiękły, wystarczy, że do każdego pojemnika z piernikami włożymy skórki pomarańczy lub po ćwiartce jabłka.
Partnerzy odcinka:
Bazzar Market
Roldrob
OSM Prudnik
Masarnia Golomb
Pasieka Zarodowa w Maciejowie
ZŁÓŻ ŻYCZENIA BOŻONARODZENIOWE
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?