Dziś przepis na smaczną, kolorową tarte która nie tylko ożywi wielkanocny stół ale również będzie doskonałym przysmakiem podawanym zarówno na ciepło jak i na zimno.
Przepis tarta wiosenna
- 200 g mąki
- 100 g zimnego masła
- 1 jajko
- 10 g startego, żółtego sera
- sól
- około 400 g śmietany 12 lub 18 % (może być wymieszana z jogurtem naturalnym)
- 3 jajka surowe
- 3 jajka ugotowane
- brokuły ugotowane al dente
- świeże papryczki chili
- sól, pieprz
Partnerzy odcinka
Tomi Markt
Roldrob
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?