3 z 8
Poprzednie
Następne
Pyszne przepisy na tradycyjne, wielkanocne dania z Krakusem
Sałatka z jajkiem, ogórkami konserwowymi i tuńczykiem
Składniki (2 porcje):
• 6 ogórków konserwowych Krakus
• 100 g sałaty mix
• 4 rzodkiewki
• 1/8 papryki
• 100 g tuńczyka w oliwie
• 2 jajka
• 1/3 łyżeczki czarnuszki
• 2 łodyżki kopru
• kwiaty jadalne (opcjonalnie, kilka sztuk do ozdoby)
• grzanki z ulubionego pieczywa
Wykonanie:
1. Jajka ugotuj ma miękko. Warzywa umyj. Rzodkiewki i ogórki pokrój w plasterki, paprykę w większą kostkę.
2. Przygotuj grzanki.
3. Wyłóż warzywa na 2 talerze. Dodaj obrane i przekrojone jajka. Tuńczyka odsącz z nadmiaru oliwy i wyłóż go łyżeczką na warzywa.
4. Jajka posyp czarnuszką, dodaj grzanki, pokrojony koper, kwiaty.